Prelution blog

Altijd en overal op de hoogte van het laatste nieuws


Gratis SSL certificaten aanmaken via Let’s Encrypt

Vanaf vandaag is het voor Webhosting en Reseller hosting klanten mogelijk om gratis SSL certificaten aan te maken. Dit kan gemakkelijk gedaan worden via DirectAdmin, en is in samenwerking met Let’s Encrypt. Let op: de SSL certificaten van Let’s Encrypt zijn niet Wildcard, en laten de bedrijfsnaam niet zien in de adresbalk. Indien je dit wel wilt, kijk dan eens naar ons aanbod van SSL certificaten.

 

Wat is Let’s Encrypt?

Let’s Encrypt werd een jaar geleden aangekondigd door EFF met als doel dat websitebeheerders binnen een minuut een certificaat voor een website moeten kunnen installeren. Onder de sponsors bevinden zich Mozilla, Akamai, Cisco, Eff, IdenTrust, Internet Society en Facebook.

Hoe maak ik een gratis SSL certificaat aan?

Een gratis SSL certificaat installeren via DirectAdmin is erg gemakkelijk.

Als je ingelogd bent in het controlepaneel, klik je op “SSL Certificates”. Dit staat onder het kopje “Advanced Features”. Als je dit hebt gedaan, vink je “Free & automatic certificate from Let’s Encrypt” aan en vul je de gegevens in (zie afbeelding 1).

SSL certificaat activeren op een website

Nadat je de bovenstaande stappen hebt gedaan, ga je terug naar de startpagina van DirectAdmin. Klik op “Domain administration” en klik vervolgens op een domeinnaam.

Zorg er voor dat ‘Secure SSL’ aangevinkt is.

Selecteer “Use a symbolic link from private_html to public_html – allows for same data in http and https” (zie afbeelding 2) om de bestanden van de website in de public_html te kunnen blijven gebruiken. Als je deze optie niet selecteert moeten de website bestanden verplaatst worden naar de map private_html.

829b8812f0876510705e33ac220ec5bb

Afbeelding 1

 

Afbeelding 2

Afbeelding 2