Prelution blog

Altijd en overal op de hoogte van het laatste nieuws


DirectAdmin installeren op CentOS

Heeft u bij uw (virtuele) server een DirectAdmin licentie besteld, en wilt u deze installeren? Volg dan de stappen van deze handleiding om gemakkelijk DirectAdmin te installeren op CentOS.

 

DirectAdmin logo

Wat is DirectAdmin?

Bij Prelution maken alle Webhosting en Reseller hosting klanten gebruik van het krachtige controlepaneel DirectAdmin. Hiermee heeft u de mogelijkheid om uw pakket uitgebreid te beheren. DirectAdmin beschikt namelijk over honderden functies, zodat u alles naar wens kan instellen.

Indien u een (virtuele) server heeft, kunt u daar natuurlijk ook een DirectAdmin licentie bij bestellen. In dit geval heeft u meer opties dan bij Webhosting en reseller hosting, omdat u bij een eigen (virtuele) server licentie ook toegang heeft tot het admin paneel.

DirectAdmin installeren op CentOS

DirectAdmin installeren op CentOS is eigenlijk best gemakkelijk, en het neemt niet veel tijd in beslag. Volg de onderstaande stappen om de installatie goed te laten verlopen.

Log via de SSH van uw server in als root. Vervolgens voert u de onderstaande commando’s uit zodat de installatie van DirectAdmin wordt gestart.
Er wordt gevraagd om uw klantnummer en licentiecode, deze gegevens heeft u van ons ontvangen.

yum -y install gcc gcc-c++ flex libcom_err-devel libcom_err
wget http://www.directadmin.com/setup.sh
chmod 755 setup.sh

./setup.sh

Nadat de installatie is afgerond worden de gegevens weergegeven welke benodigd zijn voor het inloggen op DirectAdmin. Vergeet deze gegevens niet te noteren.

Wij bevelen u aan om de installatie regelmatig te voorzien van upgrades.
Indien u er zelf niet uit komt, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!

 

Indien u geen (virtuele) server heeft, maar toch gebruik wilt maken van deze handleiding, kunt u een server bestellen via onze website (al vanaf €8,- per maand). Let op: een DirectAdmin licentie is bij een server niet standaard inbegrepen. Deze is tegen een kleine meerprijs (weergegeven op onze website) bij te bestellen. Bij Webhosting en reseller hosting is DirectAdmin wel standaard inbegrepen.